Αίτια Στυτικής Δυσλειτουργίας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι ένα πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία του άντρα. Φυσικά, τα αίτια μπορεί να διαφέρουν σημαντικά.

Ας εξετάσουμε τα πιο σημαντικά από αυτά έτσι ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα την θεραπεία αλλά και την πρόληψή του.stitiki-dislitourgia-aitia

Κατηγορίες Στυτικής Δυσλειτουργίας

Με σκοπό να εντοπιστεί το πρόβλημα σε κάθε μεμονωμένο περιστατικό, έχουν δημιουργηθεί κάποιες κατηγορίες στις οποίες έγκειται κάθε περίπτωση. Η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε οργανικές, ψυχογενείς και μεικτές αιτίες.

Ψυχογενή αίτια

Σε πολλές περιπτώσεις, ένα πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να οφείλεται σε έντονο άγχος και στρες. Ψυχολογική πίεση ή πίεση για επαρκή απόδοση μπορεί να επιφέρουν δυσάρεστα αποτελέσματα. Φυσικά, μια ιατρική προσέγγιση μπορεί πάντα να προσφέρει στον ασθενή μια αποτελεσματική λύση.

Νευρογενή αίτια

Κάποιες επεμβάσεις και ορισμένες ασθένειες μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Κάποια από αυτά είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η μυελοδυσπλασία, καθώς και η σκλήρυνση κατά πλάκας. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή μια πιθανή επέμβαση στην πύελο μπορούν να επιφέρουν τέτοια αποτελέσματα. Σε άλλες περιπτώσεις, σε άντρες μεγαλύτερης ηλικίας, η νόσος Parkinson, οι όγκοι εγκεφάλου ή ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία.

Αρτηριακά Αίτια

Μια πιθανή αρτηριακή υπέρταση ή η διάγνωση σακχαρώδη διαβήτη αποτελούν ακόμη κάποια αίτια στυτικής δυσλειτουργίας. Η υπερλιπιδαιμία, οι καρδιαγγειακές νόσοι και φυσικά το κάπνισμα μπορούν να επιδεινώσουν ένα τέτοιο πρόβλημα. Μια διαταραχή του φλεβοαποφρακτικού μηχανισμού είναι ένας σημαντικός λόγος για να πάσχει ένας άντρας από προβλήματα στύσης.

Φαρμακευτική Αγωγή

Άλλες, πολύ γνωστές αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας είναι διάφορες φαρμακευτικές αγωγές. Όλα τα αντιυπερτασικά, αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά φάρμακα μπορούν να οδηγήσουν σε προσωρινή ή ακόμη και μόνιμη στυτική δυσλειτουργία. Οιστρογόνα, αντιισταμινικά και αντιανδρογόνα είναι επίσης μέσα σε αυτή τη λίστα. Εάν σας έχουν χορηγηθεί είναι σημαντικό να το αναφέρετε στον αρμόδιο γιατρό, σχετικά με την δυσλειτουργία.

Ενδοκρινικά Αίτια

Άλλοι λόγοι στυτικής δυσλειτουργίας είναι η ορμονική ανεπάρκεια, η μειωμένη τεστοστερόνη, η αυξημένη προλακτίνη, η νόσος Cushing και ο υπερ/υποθυρεοειδισμός.

Ανατομικά Αίτια

Κάποιοι ασθενείς έχουν ανατομικό πρόβλημα το οποίο προκαλεί στυτική δυσλειτουργία. Εκεί απαιτείται η αμέριστη προσοχή του θεράποντα ιατρού για να βρεθεί η κατάλληλη γραμμή θεραπείας. Στα ανατομικά αίτια κατηγοριοποιούνται όλες οι δυσμορφίες πέους, πιθανό κάταγμα στο πέος καθώς και η μικροφαλία.

 

 

 

 

Δείτε επίσης